mr. A.V.K. (Kitty) Goudzwaard 

afdeling Cobra groenjuristen
functie Jurist Groen, natuur en landschap
specialisatie Boomjurist
e-mail K.Goudzwaard@Cobra-adviseurs.nl
telefoon 088 - 262 72 15

mr. A.V.K. (Kitty) Goudzwaard

Juridische memo's moeten gewoon kloppen.

Mijn werk bij Cobra

Sinds september 2011 werk ik bij Cobra. Dat werk staat bol van complexiteit. Ik hoor alles te weten wat maar met bomen en recht te maken heeft. Dat bestrijkt dus alle rechtsgebieden.

  • Privaatrecht (schade, overlast, bezit, eigendom, maar ook oude rechten zoals pootrechten, enzovoort).
  • Strafrecht (illegale velling, overtreding Flora- en faunawet, Boswet etc. Bestuursrecht, omgevingsvergunningverlening, ontwerp van regelgeving en alles wat daar bij hoort).

Kortom, veel van mijn tijd gaat zitten in lezen/studeren. Juridische memo's moeten kloppen. Geen halve waarheden, want met mijn informatie gaat de ambtenaar zijn werk doen. Ik heb een hekel aan drogredenen. Favoriet: 'blokjesdenken". dat werkt als volgt: eerst feiten verzamelen, dan per onderdeeltje de juridische context zoeken en checken, vervolgens geheel in elkaar passen. Dan concluderen en adviseren. Klopt het linksom, dan klopt het rechtsom ook.

Mijn favoriete boom

Eentje die geen overlast veroorzaakt! Nee, zonder gekheid: de verrukkelijk geurende lindes in Saint Ferréol de Trente Pas in Frankrijk.

Mijn bijzondere project

Een zeer grote ruimtelijke ingreep, waar een berg wet- en regelgeving op van toepassing was. Om te zorgen dat alles netjes doorgang vindt, is dan een hele uitdaging. En een beetje wrang; ik vind illegale velling toch ook altijd wel weer een uitdaging om goed afgehandeld te krijgen. Hetzelfde geldt voor zeer grote graafschades. Maar net zo fijn vind ik het om  alledaagse vragen te beantwoorden.

terug