Jos Haverkamp 

afdeling Cobra boomadviseurs
functie Vakspecialist bomen
specialisatie European Tree Technician
e-mail Jos.Haverkamp@Cobra-adviseurs.nl
telefoon 088 - 262 72 14

Jos Haverkamp

Mijn passie voor bomen is onvoorwaardelijk

Mijn werk bij Cobra

Ik werk bij Cobra sinds januari 2015 als Vakspecialist Bomen (European Tree Technician). Ik voer boomtechnisch onderzoek uit in de breedste zin van het woord: het beoordelen van bomen op conditie, veiligheid, inpasbaarheid enzovoort. In eerste instantie beoordeel ik de bomen op basis van de al veelzeggende ‘lichaamstaal’. Wanneer verdere informatie nodig is, zet ik boomtechnische apparatuur in zoals bijvoorbeeld de PiCUS-geluidstomograaf of de windworpsimulator.

Favoriete boom

Mijn favoriete boom is een oude boom! Oude bomen hebben een verhaal en bevatten vaak allerlei afwijkingen en gebreken. Dat is natuur!! En of het dan een eik of een beuk of een andere soort is, oude bomen zijn allemaal even indrukwekkend.

Bijzonder project

Eigenlijk zijn er verschillende projecten die bij me opkomen als ik terugdenk aan bijzondere projecten. Zo onderzocht ik de dikste rode beuk van Nederland, een Fagus sylvatica 'Atropunicea', die in 1829 in Doesburg op de begraafplaats is geplant. De boom is geënt op een onderstam die inmiddels een omtrek heeft van ruim acht meter. Helaas is de conditie van de boom door aantasting van zwammen zo slecht dat hij niet lang meer zal blijven staan. Maar ook het project aan de Middachterallee in Rheden, een eeuwenoude bomenlaan, die we onderzoeken op boomveiligheid en toekomstverwachting.

 

 

    terug