Joost Verhagen 

afdeling Cobra adviseurs bv
functie Directeur
specialisatie European Tree Technician Registertaxateur VRT, lid NVTB
e-mail Joost.Verhagen@Cobra-adviseurs.nl
telefoon 088 - 262 72 22

Joost Verhagen

Droom, denk groot. Maar begin klein!

Oprichting Cobra

Op 1 april 2000 richtte ik het onafhankelijke boomtechnisch adviesbureau Cobra boomadviseurs bv op. Het is inmiddels uitgegroeid tot een geweldig bureau onder de naam Cobra adviseurs met de loten plan-, eco- en geoadviseurs en groenjuristen. Wij behoren tot de koplopers in Nederland. Onze klanten zijn gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat, verzekeraars, rechtbanken en ook (collega)bedrijven. Zij hebben de afgelopen jaren kennisgemaakt met de professionalisering van ons bureau. Ik laat de Christelijke waarden en normen in mijn bedrijfsvoering doorklinken, zowel richting de opdrachtgever als richting mijn personeel. Geen evangelisatie, maar no-nonsense, betrouwbaarheid en gedegenheid.

Veelzijdig

Naast de kennis van boommechanica, -fysiologie en -anatomie heb ik kennis vergaard van en ervaring opgedaan op het gebied van groeiplaatsen van bomen, met als specialisatie het microleven (bodemvoedselweb) en groeiplaatsecologie. Sinds 1999 mag ik me beëdigd taxateur van bomen en houtige gewassen noemen en ben ik lid van de NVTB (Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen). In die hoedanigheid ben ik onder andere betrokken bij het samenstellen van de landelijke taxatierichtlijnen. In 2005 heb ik me als een van de weinigen geregistreerd als registertaxateur VRT.

Ondernemer

    Ik ben een ondernemer in hart en nieren. In deze hoedanigheid wil ik graag samenwerken. Samen met collega's, collegabedrijven, opdrachtgevers en onderwijzinstellingen. En dat lukt en dat is leuk! Om er een paar te noemen die nu actueel zijn; samen met NEO bv, Wageningen Alterra UR en Geodan bv hebben we het Boomregister opgericht. Of de GolfViewer die we samen met De Enk Golf en Groen, HAS Den Bosch en GeoNovation ontwikkelen. En wat te denken van het concept Boomrisicomanagement, ontwikkeld samen met gemeente Nijmegen, TNO Delft, TU Eindhoven.

    Wat ik tijdens het ondernemen wel eens ervaar heeft Winston Churchill destijds mooi verwoord:

     


    terug