Jarren Verbeek 

afdeling Cobra geoadviseurs
functie Specialist Remote Sensing & GIS
specialisatie GIS, Remote Sensing, FME, Python
e-mail Jarren.Verbeek@Cobra-adviseurs.nl
telefoon 088 - 2627200

Jarren Verbeek

Mijn werk bij Cobra

In januari 2017 kwam ik één dag in de week als student het Geo-team bij Cobra adviseurs ondersteunen. Hierna heb ik ook mijn stage bij Cobra voldaan. En nu, in september 2018, ben ik aan de slag gegaan als volwaardig medewerker GIS en Remote Sensing. Ik hou mij bezig met een aantal projecten om data afkomstig van satellieten, vliegtuigen, puntenwolken en de BGT om te zetten tot waardevolle informatie over onze groene leefomgeving.

Favoriete boom

Mijn favoriete boom is de schietwilg, de Salix alba. De naam zegt het al, deze boom schiet uit de grond waar die maar kan. Je kan een wilg afzagen en op de kop in de grond zetten en deze blijft gewoon leven. Vlak voor mijn ouderlijk huis staat een prachtige oude knotwilg, deze is helemaal hol en is al aan het rotten maar staat toch elk jaar weer in blad.

Bijzonder project

Ik heb aan een project mee kunnen werken om voor alle bomen in een gemeente de hoogte te berekenen op basis van een puntenwolk. Dit is een mooi voorbeeld van een GIS project dat een toegevoegde waarde heeft. In plaats van dat iemand naar buiten moet om alle bomen handmatig een hoogte te geven, kunnen wij in één klap van alle bomen de hoogte meten. En dit kan zelfs elk jaar met gemak herhaald worden!

terug