Froukje de Boer 

afdeling Cobra geoadviseurs
functie Specialist GIS & Geo-informatie
specialisatie GIS, Hydrologie
e-mail Froukje.de.Boer@Cobra-adviseurs.nl
telefoon 088 - 26 27 200

Froukje de Boer

Mijn werk bij Cobra

Toen ik in december 2018 bij Cobra begon als adviseur GIS, kon ik gelijk vol meedraaien met een project dat wij voor een aantal glasvezelnetwerkbeheerders uitvoeren. Ik ben veel bezig geweest met het voorbereiden en uitwerken van de beoordelingen van de graaftracés, die mijn collega’s in het veld hebben gedaan. Kort gezegd draait dit project om: ‘waar kan er wel en waar kan er beter niet gegraven worden bij de aanleg van het glasvezelnetwerk om te voorkomen dat de bomen schade oplopen door de werkzaamheden?’. Daarnaast bereid ik voor mijn collega’s het kaartmateriaal van andere projecten voor en werk ik de resultaten van het veldwerk uit in overzichtelijke kaarten. Ook ben ik al snel betrokken bij de projecten over Boomrisicomanagement en de Bomenmonitor. Zeer divers werk dus.

Favoriete boom

Beuken vind ik prachtige bomen, vooral oude, rode beuken (Fagus sylvatica f. purpurea). Door hun gladde bast heen lijkt het soms net of ze gespierd zijn en als sterke wachters over het bos waken.
In onze eigen tuin staat een mooie, grote trompetboom (Catalpa bignonioides). Deze wordt ook wel de ‘ambtenarenboom’ genoemd, omdat hij laat in het blad komt, erg kort bloeit en zijn bladeren snel weer verliest. Maar in de korte tijd dat hij bloeit ziet hij er fantastisch uit en ruikt hij heerlijk!

Bijzonder project

Met mijn achtergrond als hydroloog wist ik nog niet zoveel van bomen voordat ik bij Cobra kwam werken. Door het uitzoekwerk voor de Bomenmonitor, ben ik helemaal de wereld van de bomen in gedoken en ben ik al super veel te weten gekomen over het beleid en regelgeving rondom de bescherming er van. De verschillende werkvelden Geo-Informatie, Ruimtelijke Planning en Juridische Zaken komen hier mooi samen.

terug