Toolboxmeeting in Vught verhelderend 

Op maandag 21 april staken opdrachtgever, projectontwikkelaar, hoofdaannemer, onderaannemers en toezichthouders de koppen bij elkaar tijdens een zogeheten ‘toolboxmeeting’. Onder leiding van Günther Rutten en Riemke Steenhuis van Cobra adviseurs wisselden de betrokken partijen een uur lang ervaringen en meningen uit over boombescherming op de bouw.

Begrip

Bij aanvang van de meeting vond er een voorstelrondje plaats waarbij iedereen zijn of haar mening mocht geven over boombescherming. Het uitvoerend personeel was in eerste instantie een tikkeltje sceptisch over het hele onderwerp. Maar na een heldere uitleg van Günther over het belang van boombescherming veranderde deze houding snel in oprechte interesse en begrip.

Technische vragen werden gesteld en beantwoord, maar er kwamen ook enkele frustraties boven water. Toch wist het aanwezige genootschap dankzij de gevarieerde samenstelling op het juiste moment met oplossingen voor de dag te komen.

Contactpersoon

Tijdens de bijeenkomst werd Ton Stappers als assistent toezichthouder voorgesteld. Ton is dagelijks aanwezig op de bouwplaats om als contactpersoon tussen het uitvoerend personeel en toezichthouder Riemke Steenhuis op te treden. Hij kan aanwijzingen geven om ervoor te zorgen dat de bomen in Stadhouderspark optimaal worden beschermd en de aannemer geen stagnatie ondervindt.

Stadhouderspark

Stadhouderspark ligt op de locatie van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne waar een groot deel van de oude gebouwen wordt herontwikkeld tot appartementengebouwen. Het park wordt gekenmerkt door de vele volgroeide eikenbomen en heeft naast woningen een gloednieuwe basisschool. Klik hier voor meer informatie over Stadhouderspark.

terug