Jasper Verhaar geslaagd! 

Onze medewerker Jasper Verhaar is op twee niveaus geslaagd voor het examen ‘Zorgvuldig handelen Wet natuurbescherming’ bij IPC Groen. Jasper is daarmee in het kader van flora- en faunabescherming als planvormer én als werkvoorbereider inzetbaar voor ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. 

Planvorming

Een veel gemaakte fout bij de planvorming van een ruimtelijke ontwikkeling is dat er te laat (of helemaal niet) wordt nagedacht over de risico’s met betrekking tot flora en fauna. Toch loont het om zo vroeg mogelijk in het proces de natuur bij ruimtelijke ontwikkeling te betrekken. Niet alleen om overtredingen te voorkomen, maar ook om flora en fauna doelbewust in de planvorming te integreren.

Werkvoorbereiding

Ook tijdens de uitvoering van een ruimtelijke ontwikkeling is zorgvuldig handelen essentieel. Een betrouwbare risicoanalyse voor de geplande werkzaamheden voorkomt verassingen. Een duidelijk en werkbaar plan van aanpak of werkprotocol zorgt ervoor dat iedereen in het veld weet hoe hij of zij moet omgaan met beschermde planten en dieren in of bij het projectgebied.

“De verantwoordelijkheid voor zorgvuldig handelen komt meer en meer bij de initiatiefnemer te liggen. Dat vraagt om kennis. Ik help u graag met het integreren van flora- en faunabescherming in uw project!” – Jasper Verhaar

Jasper inschakelen?

Wilt u Jasper Verhaar of een van Cobra’s andere ecoadviseurs inschakelen voor uw project? Neem dan contact met ons op via 088 – 262 72 00.

terug