Cobra adviseurs op televisie! 

Ondernemen doen we zo

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij Cobra adviseurs? Of gewoon nieuwsgierig wat we doen? Kijk dan op zondag 5 februari om 12.00 uur naar ‘Ondernemen doen we zo’ op RTL 7. Trotse directeur Joost Verhagen vertelt met hart en ziel hoe zijn eenmansonderneming is uitgegroeid tot koploper en een van de meest toonaangevende en vooral innovatieve groene bureaus van ons land.

Demo's

Vrijwel het hele arsenaal aan innovaties en hightech onderzoeksapparatuur werd uitvoerig gedemonstreerd. Zo waren er demo's van de mini-grondzuiger, grondradar en bodemscanner. Maar ook van de PiCUS-geluidstomograaf en Cobra's windworpsimulator. Als kers op de taart demonstreerden we de drones voor mapping en inspectie en legde onze 3D-omgevingsscanner het spectakel vast. Wat minder prominent aanwezig, maar zeker zo spectaculair, waren sensoren die vleermuizen tellen, klimaatmetingen doen en de groeiplaats en veiligheid van bomen monitoren.

Big Green Data

De resultaten van al die verzamelde 'Big Green Data' werd gepresenteerd in het big data centre van het Geofort. Hier lieten we bijvoorbeeld alle 100 miljoen boomkronen van Nederland zien dat het Boomregister op kaart heeft gezet en wat wij daar mee kunnen doen. Onze GIS en Geospecialisten lieten bijvoorbeeld het BijenBomenLabel zien en de bijna live analyses van de invloed van bomen op ons micro-klimaat.

GeoFort

De opnames vonden afgelopen week plaats op het prachtige GeoFort, een educatieve attractie op een forteiland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Jonge én volwassen bezoekers kunnen hier kennis maken met zowel oude als nieuwe geotechnieken. Het Geofort is niet alleen het best bemeten plekje van Nederland, maar ook nog eens uitgeroepen tot het beste kindermuseum van de wereld!


terug