Burger schetst mee aan nieuwe straat 

Laura Knoops van Cobra adviseurs gaf onlangs voor bewoners van de gemeente Zundert de workshop ‘Samen schetsen aan een nieuwe beplanting’. Een geslaagde avond met als resultaat een nieuwe groene identiteit van de Patrijsstraat.

‘Mee-denken in plaats van nee-denken’

Bij het herinrichten van de Patrijsstraat hebben bewoners aangegeven graag invulling te willen geven aan de inrichting. Gemeente Zundert was bereid met de bewoners mee te denken. Cobra adviseurs werd als onafhankelijk adviesbureau gevraagd om de een participatie workshop te organiseren.

Onder begeleiding van Laura Knoops, specialist Visualisatie & Communicatie, gingen de aanwezigen aan de slag. Aan de hand van geïllustreerde straatprofielen onderzochten bewoners in twee groepen hoe bomen de ruimtelijke beleving beïnvloeden. De bevindingen werden onderling gepresenteerd en als visie vertaald naar een plattegrond. De twee plannen die hieruit voortkwamen kwamen op veel punten sterk met elkaar overeen. 

Samen vooruit

Met de input van de bewoners gaat Laura straks verder om een beplantingsplan voor de Patrijsstraat op te stellen. Een belangrijk onderdeel hiervan is een visualisatie van het verwachte eindbeeld, oftewel een blik in de toekomst.

Na afloop van de presentatie stonden alle neuzen dezelfde kant op. Iedereen verliet het stadshuis met enthousiasme en vertrouwen. Het was de eerste keer dat de gemeente Zundert een dergelijk participatietraject doorliep en dat is best spannend. Maar de gezellige sfeer en de verbondenheid smaken naar meer.

Vragen?

Heeft u vragen over verschillende participatievormen of wilt u ook meer draagvlak creëren voor uw plannen in de openbare ruimte? Stuur dan een e-mail naar Laura via laura.knoops@cobra-adviseurs.nl.


terug