agenda

Themadag populieren 

datum 26 oktober 2018
tijd9.00 - 16.00 uur
locatie Moerstraten (NB) Vertrek met bus uit Pijnacker/ Den Bosch (of eigen vervoer)
kosten175,- euro exclusief 21% btw

Goede populieren zonder verhoogd risico op tak- en stambreuk

Populieren liggen onder het vergrootglas. In verschillende gemeenten, Provincies en Waterschappen lopen ingrijpende vervangingsplannen, soms begonnen wegens takbreuk, soms wegens overlast door de grootte van de bomen. Vaak worden populieren vervangen door andere boomsoorten, uit angst voor populieren? Niet nodig! Wordt de juiste populier gekozen, dan is het risico niet groter dan bij de gemiddelde andere boomsoort. 

Op vrijdag 26 oktober 2018 nemen we u graag mee naar de kwekerij van Jan Hendrickx in Moerstraten (NB). Jan laat ons op de kwekerij grote en kleine populieren zien. Populierendeskundige Jaap Smit vult aan met eigenschappen van de verschillende klonen waardoor u een beeld krijgt over de veilige en duurzame toepassing van populieren. De interactie tussen de deelnemers staat garant voor een leerzame dag. Aan het einde van de dag weet u welke populieren voor u geschikt zijn.

Programma op vrijdag 26 oktober

08.45 uur: Verzamelen op opstapplaats
09.00 uur: Vertrek uit Pijnacker/ Den Bosch (of eigen vervoer)
10:00 uur: Aankomst met koffie op de kwekerij
10:15 uur: Moderne populieren, presentatie door dendroloog Jaap Smit
10:45 uur: Rondgang op de kwekerij
12:30 uur: Brabantse lunch met soep en broodjes
13:30 uur: Rondgang op de kwekerij
15:00 uur: Afsluiting en vertrek bussen
16.00 uur: Vermoedelijke aankomsttijd op opstapplaatsen

Vervoer

Moerstraten ligt in West-Brabant en is met het openbaar vervoer niet goed bereikbaar. Daarom organiseren wij vervoer vanuit Pijnacker (metro centrum) en Den Bosch (CS). Vertrek vanuit beide plekken is om 9:00 uur. U bent weer bij de startplaatsen om 16:00 uur. Natuurlijk kunt u ook voor eigen vervoer kiezen.

De kosten bedragen € 175,- excl 21% btw per deelnemer. Beslist u snel dan krijgt u nog leuk cadeau! De eerste vijftien aanmeldingen ontvangen namelijk ‘’Het grote populierenboek’’ geschreven door onder meer Jaap Smit.

Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen, of een mail te sturen met uw gegevens naar fabien.schenkels@cobra-adviseurs.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jaap Smit, jaap.smit@cobra-adviseurs.nl / 088-26- 27 211.

terug