agenda

Herkennen van winterkenmerken  

datum in overleg
tijdhele dag
locatie in company
kostenmaatwerkprijs

Moet u ook wel eens bomen controleren en bent u niet meer altijd zeker van uw zaak? Wilt u de leveringen van aannemers controleren of de groeiende sortimentskennis van burgers voor blijven? Met de cursus ‘Herkennen van winterkenmerken’ krijgt u uw sortimentskennis weer op peil.

Voor wie?

Voor ontwerpers, landschapsarchitecten en beheerders. Enige groene voorkennis is gewenst.

Wat levert deze cursus u op?

Dendroloog Jaap Smit vertelt u over diverse bomen die op dit moment veel voorkomen in het stedelijk gebied. Hij behandelt daarbij zowel veelvoorkomende soorten als soorten die in de toekomst meer gaan voorkomen. Na het volgen van deze cursus weet u van diverse bomen en heesters waaraan u ze kunt herkennen. U leert de soorten en cultivars van elkaar te onderscheiden. Uniek aan deze cursus is dat er een combinatie wordt gemaakt van het determineren van kale takken met het bezichtigen van soorten die zijn toegepast in stedelijk gebied, waardoor u ook de habitus leert herkennen.

Hoe ziet de dag eruit?

De volle dag is opgebouwd uit vier delen:

  1. Korte inleiding in de morfologie: Welke begrippen worden gehanteerd? En waar let je op bij het determineren?
  2. Herkennen van kale takken: Van diverse boom- en heestersoorten behandelt Jaap de kenmerken aan de hand van afgeknipte takken. Dit vindt plaats in de cursusruimte. 
  3. Herkennen van toegepaste soorten: tijdens een wijkbezoek worden diverse boom- en heestersoorten bezocht. Daarbij vertelt de dendroloog over de toepassingsmogelijkheden en de voor- en nadelen van deze soort in het stedelijk gebied.
  4. Bestellen en controle van nieuw plantmateriaal.  Welke kwaliteitseisen kunt u het beste hanteren en hoe waarborgt u de kwaliteit van uitgangsmateriaal bij inboet en in projecten?

De hele dag is doorspekt met ‘weetjes’ over de diverse soorten zodat u met een schat aan informatie weer naar huis gaat. Daarnaast is er veel ruimte om vragen te stellen en kennis uit te wisselen met medecursisten.

Informatie

Voor deze cursus op maat maken wij graag een maatwerkprijs. Neem hiervoor gerust contact op met info@cobra-adviseurs.nl.

terug