agenda

Cursus Beheer Dataregistratie Bomen 

datum in overleg
tijdéén dag
locatie in company
kostenzie informatie

Het Handboek Bomen 2018 van het Norminstituut Bomen omschrijft procedures, normen en kwaliteitseisen voor de uitvoering van werkzaamheden in, rond en met bomen. In hoofdstuk 14 Dataregistratie Bomen zijn gestandaardiseerde normen opgenomen voor dataregistratie van bomen. Aan de hand daarvan bestaat het certificaat Data Inspecteur Bomen. Dit certificaat is essentieel voor iedere organisatie die bomen beheert via het Handboek Bomen 2018.

De cursus

Cobra leidt boomveiligheidscontroleurs op voor het certificaat Data Inspecteur Bomen. Maar wij vinden het ook belangrijk om ons te richten op partijen zoals groenbeheerders, beleidsmakers en civiel-specialisten die zelf geen inspecties uitvoeren maar wél met boomdata uit het veld te maken hebben.

Speciaal voor die groep bieden wij de cursus Beheer Dataregistratie Bomen. Tijdens deze eendaagse cursus leren wij u kritisch te kijken naar de data die de boomveiligheidscontroleurs buiten verzamelt. Ook geven wij u inzicht in het werken van deze data. De kennis die u opdoet draagt bij aan uw effectieve communicatie met veldwerkers, boombeheerders en andere belanghebbenden.

Let op! Onze cursus Beheer Dataregistratie Bomen is dus niet bedoeld als voorbereiding op het landelijk examen van de opleiding Data Inspecteur Bomen. Maar wellicht zet het u wel aan om uzelf of een collega voor die opleiding aan te melden. 

Inhoud

Na het volgen van onze cursus Beheer Dataregistratie Bomen heeft u een duidelijk beeld van het methodisch inventariseren en beoordelen van bomen en het verwerken van boomdata volgens het Handboek Bomen 2018.

Tijdens de cursus maakt u kennis met:

  •           hoofdstuk 14 Dataregistratie Bomen uit het Handboek Bomen 2018
  •           BVC-afwijkingen en kenmerken in het kader van onderhoud en boomveiligheid
  •           gestandaardiseerde kenmerken en keuzeopties bij registratie
  •           algemene werking van het datapaspoort

Informatie

Duur

De opleiding Beheer Dataregistratie Bomen duurt één dag.

Locatie

In-company bij de opdrachtgever. Lunch, koffie en thee worden verzorgd door de opdrachtgever.

Cursusleiders

Riemke Steenhuis (Vakspecialist Bomen en Contracten, ETW, ETT, Gecertificeerd controleur (CHB), Gecertificeerd Inspecteur (DIB) en Lonneke Wiggers (Vakspecialist Bomen, ETW, Gecertificeerd Inspecteur (DIB)

Voorwaarde kennisniveau voor deelname

Er zijn geen voorwaarden van kennisniveau voor deze opleiding. We gaan er wel vanuit dat uw kennisgebied ligt bij contracten, beheer of beleid in het kader van openbare ruimte.

Benodigdheden

Alle cursisten ontvangen op de cursusdag het Handboek Bomen 2018.

ETW-hercertificering

Voor deelname aan de cursus worden ETW-hercertificeringspunten toegekend.

Investering

De kosten van de cursus bij een minimale groepsgrootte van vier deelnemers bedragen €350,- per deelnemer. Dit bedrag is exclusief 21% btw.

Aanmelden of meer informatie?

Neem contact op met Riemke Steenhuis via riemke.steenhuis@cobra-adviseurs.nl of bel 088 – 26 27 216.

terug