Hoe werkt de 3D-omgevingsscanner? 

Zo werkt Cobra's 3D-omgevingsscanner

 

Panoramafotocamera

De panoramafotocamera bestaat uit zes losse camera’s die naar verschillende kanten zijn gericht. De camera is gekoppeld aan een zeer nauwkeurig positioneringssyteem. Zo kunnen wij de camera instellen om op elke gewenste afstand een panoramafoto te maken, bijvoorbeeld elke 2, 5 of 10 m. Elke foto is geo-gerefereerd. Dit betekent dat wij precies weten waar op de aarde de foto is gemaakt en in welke richting de foto genomen is.

Laserscanners

Drie laserscanners verzorgen al rijdend het meetwerk. Onze 3D-omgevingsscanner maakt ruim 30.000 metingen per seconde. Hierdoor ontstaat een dicht raster van meetpunten. Elk meetpunt is nauwkeurig ingemeten op x-, y- en z-coördinaten en heeft een standaardafwijking van maximaal 2 cm.

Flexibel

De 3D-omgevingsscanner is gemonteerd op een quad. Deze quad mag ook op de openbare weg rijden. Om veilig te werken is de quad voorzien van een actieframe dat voldoet aan de normen van het CROW. De geringe breedte van de quad in combinatie met de vierwielaandrijving, zorgt ervoor dat Cobra’s 3D-omgevingsscanner nagenoeg overal inzetbaar is.

terug