Cobra 360+ Publisher 

Met Cobra 360+ Publisher, gefundeerd op de software van Orbit Mobile Mapping Publisher, combineert Cobra het beste van panoramafoto’s, puntenwolken en GIS. Met de Publisher is het mogelijk om een virtuele wandeling te maken door de buitenruimte vanachter de computer. Hier vindt u een handleiding Cobra 360 Publisher.

Panoramafoto’s en puntenwolken

De Publisher maakt gebruik van panoramafoto’s, puntenwolken en objectlagen. Met Cobra’s 3D-omgevingsscanner brengen wij de buitenruimte in beeld en kaart. Het resultaat; een puntenwolk van miljoenen driedimensionale meetpunten gekoppeld aan geogerefereerde panoramafoto’s.

Objectlagen in panoramafoto’s

Nu elke pixel in de panoramafoto over coördinaten beschikt, is het mogelijk om objectlagen zoals boompunten of wegvlakken in de panoramafoto’s te tonen. Maar bijvoorbeeld ook ontwerpen kunnen gepresenteerd worden in de panoramafoto’s zodat meteen duidelijk wordt waar welke knelpunten ontstaan.

Nauwkeurig meten

Door de combinatie van de puntenwolk en panoramafoto’s kan er zeer nauwkeurig gemeten worden in de panoramafoto’s. Of het nu punten zijn voor de x-, y-, z-waarde, het meten van de lengte of hoogte van een object of het bepalen van de oppervlakte.

Nulsituatie en voortgangsrapportages

De Publisher leent zich uitstekend voor het vastleggen van een nulsituatie voor het begin van werkzaamheden. Bij schade kan op basis van de panoramafoto’s bijvoorbeeld worden vastgesteld of deze al aanwezig was voor het begin van de werkzaamheden. Ook hoogten en dimensies van objecten zijn eenvoudig uit de nulsituatie te halen. Door gedurende het project meerdere 3D-omgevingsscans te maken, ontstaat een 4D-presentatie van het project doordat de geogerefereerde panoramafoto’s in de tijd getoond kunnen worden.

Cobra 360+ KaartViewer

Binnen de Cobra 360+ KaartViewer zijn de panoramafoto’s van Cobra 360+ Publisher, met alle functionaliteiten zoals meten, eveneens beschikbaar. Dit maakt de KaartViewer nog functioneler.

Plug-ins

Een aantrekkelijke functionaliteit is dat voor de meeste beheersystemen een plug-in ontwikkeld is zodat de Publisher met al zijn functionaliteiten ook in de eigen beheeromgeving geïntegreerd kan worden.

Hier vindt u een handleiding Cobra 360 Publisher.

Cobra 360+ op iOS

Wilt u projecten bekijken vanaf uw iPhone of iPad?
1. Download de Panoviewer van Orbit GT in de appstore.
2. Klik op het radertje rechts onderin.
3. Stel als server de Orbit Mobile Mapping Publisher in door hierop te klikken.
4. Klik in het volgende scherm nogmaals op Orbit Mobile Mapping Publisher.
5 Stel bij location het volgende in: www.cobra360.nl/pub
6. Stel bij Orbit Account in: gebuiker: online Wachtwoord: online
7. Save
8. Ga nu terug naar het setup menu door op het radartje te klikken en daarna twee keer op Orbit Mobile Mapping Publisher
9. Klik onderaan op Publication en selecteer je project uit de lijst.
10. Save
11. De pin wordt paars en dan groen; er opent een mooie panorama van je project!

terug