Cobra 360+ KaartViewer 

De KaartViewer is zijn toekomst ver vooruit en is een onmisbaar instrument in (project)communicatie. Met de KaartViewer kan (geografische) projectinformatie geraadpleegd en bewerkt worden. De KaartViewer is ontwikkeld door GeoNovation waar wij intensief mee samenwerken. In de handleiding vindt u alle mogelijkheden van de KaartViewer. 

Mobiele platforms

Bij de ontwikkeling van de KaartViewer hebben wij de iPad, Tablet en Smartphone als uitgangspunt genomen zodat deze ook in het veld optimaal functioneert. In de interface komen nauwelijks knoppen voor en het uiterlijk van de KaartViewer lijkt op dat van Google Maps.

Services

Veel waardevolle (geo)data van externe partijen zijn beschikbaar via zogenoemde ‘services’. Op dezelfde wijze worden ‘eigen’ data van bijvoorbeeld de boom- of wegbeheerder beschikbaar gemaakt. Al deze verzamelde geodata en administratieve gegevens worden met de KaartViewer overzichtelijk gepresenteerd. Een aannemer kan die omgeving raadplegen en zelfs muteren. Op een miniwebsite kan een projectteam de actuele data zien en met elkaar communiceren. De miniwebsite houdt bewoners op de hoogte van het verloop van een project.

Inventarisatiemodule

Via een inventarisatiemodule is het mogelijk om aan elk object gegevens te koppelen en te muteren. Ook het toevoegen van bestanden, zoals foto’s genomen met een iPad, is mogelijk. Bovendien kunnen aan objecten eenvoudig pdf, Word- of Excel-bestanden worden gekoppeld.

Meldingssyteem

De KaartViewer bevat ook een bijzonder inventief meldingssysteem. De geregistreerde gebruiker kan op kaart een object aanklikken en vervolgens het voorgedefinieerde pad voor de melding volgen. Denk dan aan een schademelding of het melden van iepziekte of eikenprocessierups. De verantwoordelijke zoals de groenbeheerder of  wegbeheerder krijgt een sms, mail of ziet de melding realtime op kaart, waarna het werkproces voor vervolgacties ingezet wordt.

Cobra 360+ Publisher

De panoramafoto’s en achterliggende puntenwolk, verkregen met Cobra’s 3D-omgevingsscanner en ontsloten met de Cobra 360+ Publisher, worden naadloos geïntegreerd in de KaartViewer.

Webrichtlijnen en integratie met eigen GeoMagazijn én PDOK-services

De KaartViewer is opgemaakt met CSS. Een eigen opmaak kan daar overheen worden gelegd. Mede hierdoor voldoet de KaartViewer aan de eisen van de webrichtlijnen. Verder kan via een URL de website zo in een CMS geplakt worden.

terug