Cobra 360+ 

Cobra 360+ combineert het beste van panoramafoto’s, puntenwolken en GIS eenvoudig op uw eigen website of internet. Combineer en presenteer eigen kaartlagen in Cobra 360+. Door de puntenwolk is het eenvoudig om zeer nauwkeurig in de panoramafoto te meten. Cobra 360+ is beschikbaar vanaf elke computer, tablet of smartphone met een internetverbinding. Bij Cobra 360+ projecten hebben wij enkele projecten online gezet.

Zo werkt Cobra 360+

Panoramafoto’s en puntenwolken

Cobra 360+ maakt gebruik van panoramafoto’s, puntenwolken en objectlagen. Met Cobra’s 3D-omgevingsscanner brengen wij uw projectgebied in beeld en kaart. Het resultaat; de pc en de panoramafoto’s worden gecombineerd in een puntenwolk van miljoenen driedimensionale meetpunten en geo-gerefereerde panoramafoto’s.  De puntenwolk wordt als het ware achter de panoramafoto’s gelegd. Hierdoor wordt aan elke pixel in de foto een x-, y- en z-coördinaat gekoppeld.

Objectlagen

Nu elke pixel in de panoramafoto over coördinaten beschikt, is het mogelijk om objectlagen of externe kaartlagen in de foto’s te tonen. Of het nu in dwg-, dgn- of shp-formaat is of als service wordt aangeboden. Enige voorwaarde is dat deze lagen ook x-, y- en (optioneel) z-coördinaten hebben. Op basis van de coördinaten kunnen we de punten, lijnen of vlakken op de juiste positie in de panoramafoto’s plaatsen.

Nauwkeurig meten

Door de combinatie van de puntenwolk en panoramafoto’s kan er zeer nauwkeurig gemeten worden in de foto’s. Of het nu punten zijn voor de x-, y-, z-waarde, het meten van de lengte of hoogte van een object of van de oppervlakte. U wijst simpelweg twee punten aan in de foto om de exacte afstand te bepalen, of drie of meer punten om een oppervlakte te meten. Wilt u van een bepaald punt de coördinaten weten? Ook dat haalt u eenvoudig uit de panoramafoto’s door gebruik te maken van Cobra 360+.
 

terug