Laura Knoops 

afdeling Cobra planadviseurs
functie Specialist Visualisatie & Communicatie
specialisatie Landschapsontwerp, Dendrologie
e-mail Laura.Knoops@Cobra-adviseurs.nl
telefoon 088 - 262 72 17

Laura Knoops

Werken aan een gezond bomenbestand en een leefbare woon-werkomgeving is de kroon op het werk in de openbare ruimte

Mijn werk bij Cobra

Ik werk bij Cobra sinds januari 2015 als specialist visualisatie en communicatie. Mijn wortels bevinden zich in de landschapsarchitectuur. Beplanting heeft altijd mijn grootste belangstelling gehad, specifiek bomen.

Favoriete boom

De Davidia involucrata, beter bekend als vaantjesboom, is een boom met een bijzondere habitus. Met zijn opvallende grote witte schutbladeren is de boom gedurende de bloeiperiode een spectaculaire verschijning. Je zult zijn schoonheid wel moeten verdienen. Er is een tiental jaren geduld nodig alvorens je van de rijke bloei van Davidia involucrata kan genieten.

Bijzonder project

Er zijn veel projecten waar ik met plezier en trots aan terugdenk. Het opstellen van het bomenbeleidsplan voor Zundert was een omvangrijk project waarin ik mijn expertise op verschillende gebieden kon inzetten. De geschreven plantwijzer dient als leidraad voor het duurzaam aanplanten van bomen. Door mijn ontwerpachtergrond kan ik een goede vertaalslag maken van de Zundertse wensen voor duurzaam boombeleid naar de doelgroepen die met deze wensen gaan werken. De plantwijzer is uitgegroeid tot een belangrijk communicatiemiddel tussen de gemeente Zundert en projectontwikkelaars, landschapsontwerpers, aannemers en beheerders. Aan de hand van planprocessen, stroomschema's, sortimentslijsten, ondersteunende afbeeldingen en visualisaties, ontkiemt een initiatief voor aanplant tot een volgroeide boom voor de volgende generatie. 

terug