agenda

Zwammen en boomveiligheid 

datum in overleg
locatie in company

Bent u boomveiligheidscontroleur? Of wilt u dat worden? Dan is het belangrijk om een goede kennis te hebben van zwammen die de veiligheid van bomen beïnvloeden. Cobra is toonaangevend op het gebied van boomtechnisch onderzoek en advies en beschikt over jarenlange ervaring en hoogwaardige kennis. Deze kennis delen wij met u in de cursus Zwammen en boomveiligheid.

Wat levert deze cursus u op?

U leert hoe u diverse zwammen kunt herkennen en wat hun effect is op de boom. Bijzonder aan deze cursus is dat wij ook ingaan op de reactiegroei die een boom geeft als gevolg van zwamaantasting en hoe u deze specifieke lichaamstaal van de boom moet ‘lezen’. U leert daarmee wanneer er echt aanleiding is om over te gaan tot de inzet van meetapparatuur (nader technisch onderzoek) en wanneer juist niet! Want er wordt vaak onnodig veel nader technisch onderzoek voorgeschreven en dat kost veel geld. Met de kennis uit deze cursus kunt u risico’s nog beter inschatten, maar ook boomveiligheidscontroles van derden beter interpreteren en uzelf de kosten voor nader technisch onderzoek besparen.

Docent

Ing. Dennis Slotboom zal de cursus verzorgen. Hij is European Tree Technician en voert zelf al meer dan vijftien jaar boomonderzoek uit. Hij heeft zijn opleiding onder andere genoten bij grote namen als Mattheck en Wessoly. Hij kan u helpen de meest voorkomende zwammen op naam brengen én een reële inschatting maken van de effecten op de boom.

Theorie in de praktijk

Omdat wij van mening zijn dat de praktijk de beste leerschool is, zal het grootste deel van de cursus buiten plaatsvinden. De dag start met ongeveer twee uur theoretische inleiding. Met behulp van een PowerPoint-presentatie worden de meest voorkomende zwammen behandeld. Daarna bezoeken wij locaties waar aangetaste bomen en diverse soorten zwammen aanwezig zijn.

Informatie

Voor deze cursus op maat maken wij graag een maatwerkprijs. Neem hiervoor gerust contact op met info@cobra-adviseurs.nl.

terug